برنج های آب پز و زودپز به دلیل پیش تصفیه حرارتی به شدت پف می کنند، بنابراین مقرون به صرفه تر هستند
بسته به شکل و تنوع، برنج می تواند رایحه ها و قوام های مختلفی ایجاد کند که نحوه استفاده از آن را نیز تعیین می کند.
برنج دانه بلند به دلیل داشتن گلوتن زیاد، خشک، کرکی و دانهدار میپزد.
رقم “ایندیکا” با متوسط طول دانه 6.4 میلی متر به عنوان “برنج تاپ پاتنا” معامله می شود و شناخته شده ترین رقم می باشد.
دانه برنج سخت و شیشه ای است.
برنج برنج تایلندی rice مخصوصاً برای سوپ، کاسرول و به عنوان همراه با گوشت، ماهی، تخم مرغ و غذاهای سبزیجات مناسب است.
این عمدتا به صورت برنج سفید یا آب پز و به صورت برنج قهوه ای موجود است.
برنج دانه کوتاه که به عنوان پودینگ برنج نیز شناخته می شود، به دلیل محتوای نسبتاً کم پروتئین گلوتن آن، نرم می پزد.
تا 15 درصد نشاسته برنج را در آب پخت آزاد می کند.
بنابراین برای دسر، فرنی و غذاهای ریزوتو مناسب است.
برنج دانه گرد به صورت برنج قهوه ای نیز موجود است.
برنج چسبنده یک برنج با دانه متوسط یا دانه بلند بسیار نشاسته ای است که همانطور که از نامش پیداست هنگام پختن می چسبد.
برای خوردن با چاپستیک و با دست ایده آل است.
وقتی پخته می شود، می توان آن را مانند ساندویچ شکل داد و پر کرد.
بنابراین برای غذاهای برنج سرخ شده نیز مناسب است.
قبل از تهیه برنج اجازه دهید خنک شود و سپس با سایر مواد تفت دهید.
در حین آماده سازی، برنج ریزوتو باید از بیرون خامه ای باشد و در داخل “آل دنته” باقی بماند: بخشی از نشاسته آن، آمیلوز، در طول پخت حل می شود.
به این ترتیب قوام خامه ای حاصل می شود.
با این حال، در همان زمان، هسته برنج آل دنته باقی می ماند.
با هم زدن مداوم، نشاسته برنج مایع را بین دانه ها و سایر مواد متصل می کند.
انواع دانه متوسط و گرد ایتالیایی مانند رقم آربوریو به خصوص بزرگ و معطر برای این کار مناسب هستند.
برنج پخته شده در آبگوشت، آب گوشت یا شراب، مخصوصاً برای غذاهای دلچسب و مدیترانه ای ریزوتو و پائلا مناسب است.
انواع برنج معطر طعم معطر خاصی دارند.
برنج باسماتی و برنج یاسمن به ویژه شناخته شده اند.
برنج باسماتی دانه بلند و ریز و یکنواختی دارد و وقتی پخته میشود عطری شبیه شیر خشک دارد.
یکی از بهترین گونه ها در دامنه های هیمالیا رشد می کند.
برنج باسماتی که در حد کمال پخته شده است، به هم نمی چسبد، اما خوب و پف دار باقی می ماند.
این به ویژه به عنوان یک همراه برای ماهی خوب، غذاهای دریایی و مرغ مناسب است.
برنج یاس وقتی پخته میشود، بوی گلی را آزاد میکند.
این غذا از مناطق شمالی تایلند می آید و به ویژه به عنوان یک غذای جانبی با غذاهای ماهی استفاده می شود.